Skořice celá

Kód: KT46
Neohodnoceno
900 Kč / kg
Máme (0,106 kg)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Existuje přibližně 275 druhů skořicovníku. Skořice je velice oblíbené ,, sladké koření'' Skořice má příjemně sladkou vůni řeva. Její aroma je jemné, ale přesto intenzivní. Chutná sladce, teple s náznakem hřebíčku a citrusu. Skořice pochází ze Srí Lanky. Jedná se o kůru ze stálezeleného stromu skořicovníku, která se ze stromu loupe a ve svazcích se fermentuje. Následně se z ní odstraní vnější i vnitřní vrstva. Zbylá, vyčištěná kůra, se vysuší na slunci,přičemž se svine. Zasunutím několika takových kusů do sebe se vytvoří skořicový svitek. Čím tenší jsou kousky kůry, tím jemnější je její chuť. Kvůli skořici se v minulosti vedly i války. Skořice krásně uvolní vůni, pokud celé svitky před použitím rozlámeme na menší kousky, nebo uvaří přímo v tekutině.

Využití v kuchyni: Jemná chuť a vůně skořice se hodí do nejrůznějších dezertů, pečiva, vánočních perníčků, čokoládových nápojů, ovocných kompotů a šťáv, svařeného vína, čaje a medu. Obzvlášť dobře se kombinuje s jablky, banány nebo s hruškami. Používejte ji do jablečných koláčů, štrůdlu a do kávy. Také s ní výborně ovoníte a ochutíte banány smažené na másle. V orientální kuchyni se přidává do masitých a rybích pokrmů.

Využití v lékařství: skořice zahřívá, uvolňuje, povzbuzuje krevní oběh, snižuje teplotu a krevní tlak, podporuje trávení, povzbuzuje chuť k jídlu, zlepšuje náladu a působí jako afrodiziakum. Čaj ze skořicové kůry pomáhá při průjmu, nevolnosti, vysokému krevnímu tlaku a artritických potížích.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření, čaj, bylinky
Datum minimální trvanlivosti: 06.2023
Země původu: Indonesie