POZOR ZMĚNA OTEVÍRACÍ DOBY: Od 8.3. po dobu uzavření MŠ bude prodejna otevřena jen odpoledne, tedy ÚT až PÁ v čase 13 až 17h. Děkujeme za pochopení.

Agar

Kód: WB25
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Wolfberry
873 Kč
Skladem (3 kg)

Agar je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny. Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé. Pomáhá vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak používat Agar
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Jednu kávovou lžičku Agaru a 5-10 kávových lžiček cukru vmícháme do 300 ml vody. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.

Charakteristika
Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.

Dávkování
5 g agaru na 300 ml vody a 25 - 50 g cukru. Smíchejte, nechejte 10 minut odstát, potom vařte 15 minut.

Složení
Agar-agar (E406 100 %). Hustota 900. Agar je polysacharid získaný z mořských řas.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie 720 kJ / 172 kcal; Tuky: < 0,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 0,4 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 86 g; Bílkoviny: < 0,1 g; Sůl: 0,04 g.

Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dochucovadla, omáčky
Země původu: ČR
Datum minimální trvanlivosti: 12.3.2024