Agar

Kód: WB25
Neohodnoceno
Značka: Wolfberry
873 Kč / kg
Máme (1,888 kg)

Agar je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny. Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé. Pomáhá vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak používat Agar
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Jednu kávovou lžičku Agaru a 5-10 kávových lžiček cukru vmícháme do 300 ml vody. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.

Charakteristika
Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.

Dávkování
5 g agaru na 300 ml vody a 25 - 50 g cukru. Smíchejte, nechejte 10 minut odstát, potom vařte 15 minut.

Složení
Agar-agar (E406 100 %). Hustota 900. Agar je polysacharid získaný z mořských řas.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie 720 kJ / 172 kcal; Tuky: < 0,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 0,4 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 86 g; Bílkoviny: < 0,1 g; Sůl: 0,04 g.

Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dochucovadla, omáčky
Země původu: ČR
Datum minimální trvanlivosti: 12.3.2024

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení